Kuukausi kurssin alkuun

Sanotaan, että aika rientää kun on lystiä. Verkko opetuskäytössä -kurssin suunnittelun kanssa on tosiaankin ollut lystiä, vauhdikasta sekä idearikasta, jopa siinä määrin, että hyviä (ja toivottavasti toteutuskelpoisiakin) menetelmiä/työkaluja/materiaaleja on varastossa yli oman tarpeen. Paletista viilataan vielä esiin sopivan haasteellinen paketti kurssin osallistujien iloksi ja opiksi.

Verkko opetuskäytössä -kurssista kirjoitinkin tarkemmin jo Vipun-blogiin aiemmin. Kurssi-ilmoittautuminen päättyi viime viikolla ja ilmoittautuneiden määrästä päätellen aihe on useille tärkeä ja tarpeellinen. Valitettavasti kaikki kiinnostuneet eivät mahdu opetusryhmään, mutta yritämme parhaamme, jotta kurssi järjestetään uudelleen esimerkiksi keväällä tai syksyllä 2012.

Mutta nyt on aika perustaa syksyn 2011 kurssille oma bloginsa. Kurssin vastuuinnostajana kirjaan tähän blogiin aluksi ajatuksia kurssisuunnittelusta, opetusmenetelmistä, aktivoinnista sekä verkkopedagogiikasta. Jos ihmettelet, miksi opetan (eli innostan) tällä kurssilla on syynä loppumaton kiinnostukseni kurssin aiheisiin ja mahdollisuuksiin. Koulutukseni (esimerkiksi tietojenkäsittelytiedettä ja tietokoneavusteista opetusta, yhteiskuntatieteitä, opettajan pedagogiset opinnot) ja työtehtävien kerryttämä kokemus verkon opetuskäytöstä ja monenlaisista opetus- ohjaus- ja tukitehtävistä tuovat myös näkökulmia kurssiin. Muilla kurssin innostajilla on taustaa esimerkiksi aikuiskasvatuksesta, sosiaalispsykologiasta, tietotekniikasta ja taidekasvatuksesta joten hyvin poikkitieteellinen joukko innostajia on mukana kurssin toteutuksessa.

Kurssin aikana tähän blogiin kirjoittavat toivottavasti myös kurssin osallistujat omista huomioistaan tai ideoistaan joten pelkästään yhden naisen showta tästä ei tule. Sinulta, arvoisa lukija, toivon kommentteja ja ideoita, risuja ja ruusuja.

Verkko opetuskäytössä -kurssin innostajana tämän blogin yksi tavoite on ottaa askelia kohti avointa, vuorovaikutuksellista ja yhteisöllistä Aaltoa. Aallon opetus- ja oppimiskulttuuri muuttuu kun sitä muutetaan.