Kurssin loppu

Nykyajan maisema-arkkitehtuuri oli erittäin kiinnostava kurssi. Luennot olivat innostavia ja mukaansatempaavia. Niiden sisältö oli hyvin ajan tasalla ja Jyrkin omakohtainen kokemus joistain kohteista oli mielenkiintoinen. Joidenkin luennoiden jälkeen rupesin etsimään lisää tietoa mielenkiintoisista kohteista, varsinkin muistomerkeistä. Se tietenkin on opettajan päämäärä, saada oppilaat kiinnostumaan aiheesta ja etsimään siitä tietoa lisää. Mielestäni tämä kurssi ja Jyrki varsinkin onnistui siinä erittäin hyvin. Jouduin muutaman kerran lähteä pois kesken luennon ja joka kerta lähdin harmissani, koska luennot olivat aina niin hyviä ja mielenkiintoisia!

En ensin ymmärtänyt oikein tuntitehtävien ideaa, mutta kun muutaman oli tehnyt niin huomasin, kuinka paljon ne tukivat oppimista. Olin myös vähän kriittinen blogimuotoisesta oppimipäiväkirjasta, mutta kai tämä on nykyaikaisempi versio siitä. Olen kuitenkin ollut melko tarkka, mitä täällä julkaisen.

Viimeisen luennon ydinainesanalyysi selvitti ja pakkasi aika hyvin sen, mitä kurssilla olen oppinut ja ymmärtänyt. En tiennyt tai huomannut ennen kuinka “orjallisesti” maisema-arkkitehtuurin ilmiöt seuraavat taiteen suuntauksia, vaikka onhan maisema-arkkitehtuuri oikeastaan yksi taiteen lajeista. Kun kävimme läpi ydinainesanalyysiä, niin asiat vähän kuin loksahtivat paikoilleen, “hei kyllähän minä tämänkin opin!”.

Kaikkiaan kurssi oli todella kattava ja hyvin suunniteltu, vaikka aikaa olikin melko vähän siihen nähden kuinka monta vuosikymmentä ja kohdetta kävimme läpi. Kävisin mielelläni  kurssin vaikka uudestaan ja saisin varmasti uusia miettimisen aiheita!