Kurssi alkaa

Tämän blogin tarkoituksena on …

• toimia ryhmämme oppimispäiväkirjana kurssilla “Johdatus ihmisaivojen rakenteeseen ja toimintaan”
  • viikkotehtävien julkaisualustana

Lisäksi muut kurssilaiset ja miksei muutkin voivat lukea täältä ajatuksiamme ja pohdintaamme aivoista.

Ryhmäämme kuuluvat:

• Jenni Aalto, neljännen vuoden kemian tekniikan opiskelija, pääaineena bioprosessitekniikka.
  • Riitta Virtanen, neljännen vuoden kemian tekniikan opiskelija, pääaineena bioprosessitekniika.
  • Antti Karkola, viidennen vuoden kemian tekniikan opiskelija, pääaineena orgaaninen kemia.

Miksi lähdimme tälle kurssille?

Puhtaasta mielenkiinnosta ihmisaivojen toimintaan. Myös ihmiskehon toiminta yleensäkin kiinnostaa. Orgaanisen kemian sovellukset löytyvät suurimmaksi osaksi lääkekehityksen puolelta, missä ihmisen toimintojen tunteminen ei liene haitaksi. Bioprosessitekniikassa pohditaan proteiinien laskostumista ja aivoissa saattaa olla sairauksia, jotka johtuvat virheellisestä laskostumisesta(?).

Mitä odotamme oppivamme?

Perustiedot aivojen rakenteesta ja toiminnasta: eri alueiden merkitykset kehon toiminnalle, mihin aivotoimintoihin pystyy vaikuttamaan tietoisesti ja mihin ei, aistien syntyminen, aivojen kemiallisen toiminnan perusteet (välittäjäaineet jne.), tutkimusmenetelmiä ja paljon on varmaan vielä sellaisia aiheita, joita emme osaa juuri nyt keksiäkään. Kaiken kaikkiaan toivomme kattavaa katsausta aivoihin.

-Jenni, Riitta ja Antti