Kurkistus ensimmäiseen numeroon

Aalto University Magazinen ensimmäinen numero on painossa. Takana on reilun puolen vuoden tiivis työ: lehtikonseptointi aloitettiin huhtikuussa ja siitä asti aihetta työstetty kiihtyvällä tahdilla. Viimeiset viikot kaasu on ollut pohjassa. Odottelemme vielä lehden viimeisiä taittokorjauksia, sitten painokoneet käynnistyvät ja voimme huokaista hetkeksi. Uuden lehden lämpimäiset saamme käsiimme parin viikon päästä.

Ensimmäisen numeron teemoina ovat riskit ja yrittäjyys. Lehden kannessa on valokuvaaja Janne Lehtisen kuva sarjasta Sacred Bird. Saman sarjan kuvia käytetään myös Globaaleista riskeistä kertovan pääjutun kuvituksena.

Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratorion kurssilla suunniteltiin presidentti Martti Ahtisaaren vetämän Crisis Management Initiative (CMI) -järjestön toimeksiannosta työvälineitä rauhanneuvotteluihin. Kurssin yhtenä tuloksena syntyi rauhanreppu, jonka synnystä kerrotaan lehdessä. Jutun kuvituksen, kuten lehden muunkin piirroskuvituksen, on tehnyt Taideteollisen korkeakoulun opiskelija Tuomas Kärkkäinen.

Lehden reportaasi kuvaa saksalaisen Karolin Kirschenmannin ensi tunnelmia Suomesta. Pankkitutkimukseen erikoistunut Kirschenmann aloitti rahoituksen apulaisprofessorina Kauppakorkeakoulussa elokuussa. Tuoreen professorin tunnelmia on tulkinnut niin ikään Taideteollisen korkeakoulun opiskelija Juuso Noronkoski, jonka valokuvat kuvittavat jutun.

Opiskelijat ovat olleet tärkeässä roolissa lehden syntyprosessissa. He olivat mukana konseptoimassa, kuvittamassa ja kuvaamassa lehteä. Myös taitto on nuoren sukupolven käsialaa. Opiskelija Juho Hiilivirta vastasi lehden graafisesta suunnittelusta.