Koti kuudeksi kuukaudeksi

Alkuun meille lupailtiin soluhuoneita yliopiston opiskelijahostelleista kampukselta. Ilmeisesti emme kuitenkaan mahtuneet hostelleihin, joten ystävämme professori Diwakar varasi meille huoneet KU Intenational Centeristä, joka on siis käsittääkseni yliopiston omistama hostelli. Täällä voivat majoittua esimerkiksi vierailevat opettajat. Vuokran pitäisi olla täällä huomattavasti opiskelijahostelleja korkeampi mutta Diwakar onnistui hoitamaan tämänkin parhainpäin ja maksamme nyt 5000 rupian (~45e) kuukausivuokraa.

Koko paikan yleisilme on hieman nuhjuinen ja itse tehty. Lampuista puuttuu kupuja, pistorasiat heiluvat seinässä ja huonekalut ovat nähneet parhaat päivänsä. Kuitenkin täällä on melko siistiä ja kokonaisuus toimii. Ainoa heikko lenkki on nettiyhteys. Sähkökatkojen aikana nettiyhteyttä ei ole ja muulloin se toimii hitaasti, jos toimii. Joitain korjauksi ollaan tekemässä parin viikon sisään. Ainakin wlan on tarkoitus saada kantamaan myös huoneisiin.

Huoneemme ovat oikeastaan kahden hengen huoneita. Minun huoneestani löytyy siten kaksi sänkyä. Ompahan vieraspeti, jos joku sattuu käymään. Sänkyjen lisäksi sisustukseen kuuluu pöytä, kaksi tuolia, vaatekaappi, yöpöytä ja matala kulmahylly. Jatkuvista tuuletus ja hajustusyrityksistä huolimatta vaatekaappi haisee edelleen tympeältä. Pianhan siihenkin tottuu, kun sama haju löytyy nyt myös vaatteistani.

Huoneeseen kuuluu lisäksi pieni keittiöntapainen, joka toimittaa myös eteisen virkaa. Varusteluun sisältyy vain pari kaappia ja lavuaari, joten kokkausmahdollisuudet ovat heikot. Olemme hankkineet vedenkeittimen (300 rupiaa eli alle 3e ja sen huomaa), joten ainakin nuudelit ja tee onnistuvat.

Jokaisella on oma kylpyhuone. Tästä seikasta olen erittäin onnellinen. Kylpyhuoneessa on jopa oma lämminvesivaraaja. Onneksi tajusin kytkeä sen päälle jo kolmantena päivänä, joten ehdin käydä kylmässä suihkussa vain kaksi kertaa.

Täällä asun nyt tarkalleen viisi kuukautta ja kahdeksan päivää. Tavarat alkavat pikkuhiljaa löytää paikkaansa ja olen jo tottunut erilaisiin huonetovereihini, kuten erikokoisiin hämähäkkeihin ja lukuisiin yöperhosiin. Korjailin viimeksi tänään tuuletusikkunan hyttysverkkoa mutta ötökät näyttävät tunkevan sisään aina jotain kautta. Kyllä täällä kuitenkin asua kelpaa.

Huone

KeittiöKeittiö