KontuFestarilla sirkusta, torvisoittoa, rockia, räppiä ja poppia

Mellunkylän alueportaalin tiedote

KONTUFESTARI KYMMENENNEN KERRAN KELKKAPUISTOSSA LAUANTAINA 18.8.2012

KontuFestarista on viimeisten yhdeksän vuoden aikana tullut yksi Itä-Helsingin suurimmista kulttuuritapahtumista. Tämä maksuton kansanjuhla järjestetään Kontulan Kelkkapuistossa lauantaina 18.8.2012 klo 12-21. – Kustannusten vuosittaisesta merkittävästäkin noususta ja tapahtumatukien jälkeenjäämisestä huolimatta KontuFestari tarjoaa tänäkin vuonna hyvää musiikkia ja ohjelmaa moneen eri makuun hienossa puistoympäristössä.

Luvassa on mm. sirkusta, torvisoittoa, rockia, räppiä ja poppia. KontuFestarin päälavalle on kiinnitetty mm. Circus Helsinki, Police Street Band, Stadin Juhlaorkesteri, Tarja Kujanpää & Auringonvalo, Notkea Rotta sekä Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band.

Aatteiden Teltassa poliittiset puolueet esittelevät ajatuksiaan ja toimintaansa. Festariyleisöä palvelee erillinen festaritori.

Nuorisoasiankeskus mukana KontuFestareilla

Helsingin kaupungin nuorisoasiankeskus järjestää KontuFestareilla nuorille skeitti- ja koripallo tapahtuman.

Tämän lisäksi nuorisoasiankeskus tuo nuorten vaikuttamismalli Ruudin teltan muodossa festarialueelle. Ruudissa olisi tarkoitus käsitellä Mellunkylän aluetta nuorten näkökulmasta ja löytää karttatehtävän kautta hyviä ja kehitettäviä kohteita sekä jakaa nuorten vaikuttamismahdollisuuden tietoutta alueella.

FIREFIT – The Public Mind Map Tour KontuFestareilla

Berliiniläistaiteilija Dida Zende kiertelee vanhalla saksalaisella paloautolla Helsingissä ja neljässä muussa WDC 2012 -kaupungissa. FIREFIT-paloauto pysähtyy kaupunkien asuinalueille ja antaa avoimen, luovan tilan asukkaiden käyttöön. Elokuun 18. päivä FIREFIT-paloauto vieraille KontuFestareilla.

Ajatuksena on luoda avoin tila, jossa alueen asukkaat määrittelevät itse mitä FIREFIT-paloautolla tapahtuu: harrastelijataiteilijoilla ja -muusikoilla, vanhoilla ja nuorilla — ihan kaikilla, on monia piileviä, luovia kykyjä ja taitoja. Kaikki ovat tervetulleita tuomaan oman luovuutensa esille ja yhteiseen käyttöön.

KontuFestarin järjestää KontuKeskus ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen kanssa. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

Seuraa täydentyviä ohjelmatietoja Mellunkylän alueportaalista!