Kevät on uusiutumisen aikaa

Kevät saapuu kohisten ja tuo mukanaan lehti- ja risukasoista kurkistelevat leskenlehdet, sinivuokot, valkovuokot ja kiurunkannukset. Syksyllä maanpäälliset osansa kuihduttaneet kasvit versovat uusia toivoja ja lehtensä pudottaneet puut saavat suloiset hiirenkorvansa. Kevät on uusiutumisen aikaa – täynnä toivoa ja lupausta onnesta.

Myös Aallon IT-organisaatio elää omaa kevättään uusiutumisprosessin keskellä, luonnollisesti yhdessä koko Aalto-yliopiston kanssa. IT:n entisiä tietotekniikkalähtöisiä, lokeroituneita ja reaktiivisia toimintamalleja ollaan muokkaamassa asiakaslähtöisiksi, ketteriksi ja tavoitehakuisiksi. Myös kulttuurista muovataan asiakaslähtöisempää ja muutosmyönteisempää. Kun peruspalvelut on saatu kuntoon, siirretään palveluiden painopistettä enemmän palveluihin, jotka tukevat Aallon strategisia tavoitteita.

Muutos saattaa monesti tuntua pelottavalta ja jopa kuluttavalta, varsinkin kun nopeusmittarin neula osoittaa koko ajan lähes ylinopeutta. Vanhoihin ”hyviin aikoihin” olisi helppoa ja turvallista palata. Meidän on kuitenkin hyvä muistaa, että uusiutuminen on tarpeellista – joskus jopa välttämätöntä koko lajin säilymisen kannalta. Siksi, vaikka muutos ei aina ole helppoa, täytyy meidän pinnistellä eteenpäin yhdessä, toinen toistamme tukien. Aalto IT on mielestäni jo nupullaan. Tästä kertovat muun muassa koko ajan paranevat asiakastyytyväisyyskyselyittemme tulokset. Yhdessä, muun Aallon kanssa, saamme sen vielä puhkeamaan kukkaan! Ihanaa kevättä ja hauskaa vappua, annetaan edelleen kaikkien kukkien kukkia.

Kirjoittaja on intohimoinen luonnonystävä ja puutarhuri, joka rakastaa muutosta ja ihmisiä.