Kestävän yhdyskunnan maankäytön suunnittelun työpajat

Olemme käynnistäneet yhdessä Tekesin kanssa tutkimushankkeen Kestävä yhdyskunta –ohjelmaan kuuluvien hankkeiden kokemuksista ja tuloksista. Tavoitteenamme on arvioida viime aikoina tehtyä kiinteistö- ja rakennusalan kehitystyötä erityisesti maankäytön suunnittelun näkökulmasta; minkälaista uudistumista on saatu aikaan ja mitä pitäisi edelleen tehdä?

Järjestämme nyt touko-kesäkuussa kolme kestävän maankäytön suunnittelun työpajaa, joiden tavoitteena on selvittää alan nykytilannetta ja tulevaisuuden haasteita. Työpajojen teemat ovat:

10.5. Työpaja 1: Kestävän yhdyskunnan mallit, työkalut ja mittarit
25.5. Työpaja 2: Aluekehittämisen uudet toimintamallit ja kaavoitus
9.6. Työpaja 3: Energiatehokas yhdyskunta ja maankäytön suunnittelu

Ensimmäinen työpaja mittareista järjestetään siis huomenna. Kokoon on saatu kutsutuksi mielenkiintoisen ja asiantuntevan joukon panelisteja neljästä eri hankkeesta; Ekolatu, KEKO (Kaupunkien ja kuntien aluetasoiset ekolaskurit), Model 2020 ja SRV InTo.

Työpajaa voi seurata suorana nettistriiminä osoitteesta http://www.mirule.org/m/413. Keskustelua käydään klo. 12.30 – 16.30. Tervetuloa linjoille!

Toiveenamme on, että työpajasarja toimii tiedonvaihto- ja oppimisfoorumina, jossa hankkeiden avainhenkilöt pystyvät jakamaan keskenään saatuja kokemuksia sekä parhaita käytäntöjä. Mitä se tarkoittaa kestävyyden mallien, mittarien ja työkalujen suhteen? Se selviää huomenna!