Jani Kaaron kolumni oppimisesta: “Koulu unohti päivittää itsensä”

Jani Kaarolla oli hesarissa hyvä kirjoitus oppimisesta. Olen itsekin seurannut ihmetellen kuinka nopeasti omat lapseni ovat oppineet Ipadin käytön. Kaaro kirjoittaa viisaasti mm. “Koulun pitäisi kasvattaa nuoria, joilla on itseluottamusta tehdä, kokeilla ja tutkia. He uskaltaisivat puhua tuntemattomille. He uskaltaisivat kokeilla jotakin, mitä ei ole ennen kokeiltu. He olisivat oma-aloitteisia ongelmanratkaisijoita, riittävän kypsiä kysyäkseen neuvoa, ja he osaisivat toimia yhteistyössä.”  Hän esittelee lyhyesti myös “Sudbury Valley School”:in missä koko perinteisen koulun idea on heitetty romukoppaan ja missä lasten annetaan kokeilla ja tutkia. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja joskus paremmalla ajalla täytyykin lukea huolella Kaaron linkittämää blogia aiheesta!