Blogin aloitus – ryhmän esittely

– Olen toisen vuoden teknillisen fysiikan opiskelija. DI-vaiheessa olen ajatellut ottaa pääaineeksi lääketieteellisen tekniikan. Minua kiehtoo aivot ja niiden toiminta ja suuret mysteerit aivoihin liittyen, kuten tietoisuus ja tietoisuuden syntyminen hiukkasten välisistä vuorovaikutuksista. Minulla oli sopivasti väljää tässä periodissa, joten valitsin kurssin sen kiinnostavuuden perusteella, vaikkei se suoranaisesti liitykkään tämän hetken opintoihini. Kurssista on myöskin varmasti hyötyä tulevassa kesätyössäni ja tulevissa opinnoissani.

– Olen 6. vuoden automaatio- ja systeemitekniikan opiskelija. Lääketieteellinen tekniikka kiinnostaa siitä syystä, että olen ollut farmasian alan kesätöissä viitenä vuotena. Lisäksi olen opiskellut neuroverkkojen käyttöä systeemien mallinnuksessa ja toisaalta säätimenäkin. Uskon, että neuroverkkojen täsmällisempi ymmärryksen taso kehittäisi nopeasti tunnettua teknologiaa, koska luonto on näyttänyt neuroverkkojen olevan äärimmäisen hyvä tapa säilöä tietoa ja muodostaa älyä ja tietoisuutta.

– Olen N-vuosikurssin tietoliikennetekniikan opiskelija. Pääaineenani on tutkinto-ohjelmasta jo jokunen vuosi sitten poistunut kognitiivinen teknologia, johon tämä aivokurssi kuuluu. Olen ollut aina kiinnostunut psykologiasta (ja siihen liittyen tietysti myös aivojen toiminnasta), joten tämä kurssi luonnollisesti kiinnostaa minua.