Fallen Fruit

Yksityisen los angelilaisen yrityksen piha on tiukasti aidattu, mutta aidan yli kurkottavat oksat notkuvat hedelmiä. Kadulla saa tehdä mitä haluaa, kuten vaikka syödä appelsiineja. Siispä keräämään! Fallen Fruit -ryhmä alkoi järjestää opastettua kävelyitä, jotka kiertävät kaupungin mehevimpien hedelmäistutusten liepeillä.

Projektin syvempi tarkoitus on kaupunkitilojen uudelleenkäyttötapojen tutkiminen ja yhteisöllisyyden luominen. Ryhmän mukaan hedelmien poimiminen toimii linssinä, jonka kautta maailman voi nähdä uudella tavalla. Pyrkimyksenä on rakentaa yhteyksiä niiden välille, joilla on kaikkea – kuten poimimatta jääviä hedelmiä – ja niiden, joille aidan yli poimittu appelsiini on mieluisa yllätys. Luonnon ja urbaanin ympäristön suhdetta tutkiva ryhmä luo myös uusia tapoja kaupungin käyttöön.

Protestina aloittaneet aktivistit ovat sittemmin saaneet myös julkisia toimeksiantoja, mm. yleisen hedelmätarhan suunnittelun. He ovat laatineet karttoja hedelmäpuiden sijainnista ja järjestäneet kaikille avoimia hilloamissessioita sekä yöllisiä hedelmänpoimintakierroksia.

Residenssivierailulla Tromssassa löytyivät maailman yksinäisimmät marjat – ihmeelliset puolukka ja mustikka, jotka kasvavat aivan ilman ihmisen hoitoa mutta villitsevät kansaa kypsyttyään.