Avoin kirje AaltoIT:lle: Tietokoneet dual-bootattaviksi!

Nyt olisi tarjolla Aallon opiskelijoiden elämää suunnattomasti helpottava kehitysidea!

Ongelmatapaus: TUAS-talon ATK-luokissa on Windowsit, jotka soveltuvat huonosti ohjelmointiin. Windowsit koneissa pitää olla eräiden ohjelmistojen vuoksi. AS-opiskelijat joutuvat nyt vääntymään Maarille asti ohjelmoidakseen, mutta usein kynnys on liian suuri, jos aikaa seuraavaan luentoon on vaikka vain 2h.

Ratkaisu: Aallon nykyiset Windows-koneet voisi muuttaa dual-bootattaviksi sekä Windowsille että Linuxille.

Mikäli Windowseillekin saisi kelluvat lisenssit, voisivat kaikki Aallon tietokoneet olla dual-bootattavia. Nykyisin, kun Aallon tietokoneille ei edes pääse etäyhteydellä, niin ei ole mitään syytä, miksi pitäisi olla jatkuvasti päällä olevia tietokoneita. Dual-boot tuskin toisi paljon lisäkustannuksia, ja uudistus olisi todennäköisesti lisäkustannusten arvoinen.

Edit 21.3. klo 14:27
Ratkaisu2:
Jussi Enroos wrote: (20/03/11 0:05)
“Vaihtoehtoisesti virtualisoitu Linux voisi riittää moneen käyttötarkoitukseen, eikä koneita tarvitsisi käynnistellä uudelleen.”

Kuulin villiä huhua, että AS:n mikroluokkaan ei haluttaisi Linuxeja, koska sitten siellä olisivat kaikki koodaamassa, eikä koneita riittäisi AS:n mikroluokkien erikoisohjelmia tarvitseville opiskelijoille. Tämä tuskin tulisi ongelmaksi, sillä tällä hetkellä luokkaa taitavat käyttää enemmän tutalaiset kuin AS-opiskelijat.

Tämä viesti on osoitettu ja lähetetty AaltoIT:lle, ja toivoisinkin heidän jakavan ajatuksia ehdotuksesta mahdollisimman pian.

Lukijat voisivat kommentoida, mikä muu voisi Aallon IT:ssä olla paremmin!

AS-mikroluokassa AaltoIT:n vastausta odottaen,

Juho Salmi