Äitiyspakkaus sai uuden ilmeen

Kela järjesti suunnittelukilpailun, jossa Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun (TAIK) opiskelijat loivat äitiyspakkauslaatikolle uuden visuaalisen ilmeen. Voittajaksi valittiin Johanna Öst Häggblomin työ Sukupuu.

Kela halusi uudistaa äitiyspakkauslaatikon ilmeen suunnittelukilpailulla, jotta ilmeeseen saataisiin innovatiivisia ja persoonallisia ideoita. Yhteistyökumppaniksi valittiin Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu. Suunnittelukilpailu on osa World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta.

Perheet voivat personoida laatikon

Tuomaristoon teki voittaneessa työssä vaikutuksen korkeatasoinen ja toiminnallinen konsepti. Laatikon kuvituksessa on nimensä mukaisesti sukupuu, johon perhe voi kirjoittaa vauvan ja hänen läheisteisensä nimet. Suunnitelma antaa mahdollisuuden personoida laatikko syntyvälle vauvalle. Tuomariston mielestä ideassa tulee hienosti esille ajatus, että vauva syntyy osaksi sukuaan. Voittanut työ sai kiitosta myös vahvasta ja rohkeasta värimaailmasta sekä monipuolisesta pinnastaan.

Uudet laatikot jakoon syksyllä 2012

Ensimmäiset uuden designin mukaiset pakkaukset jaetaan arviolta elokuussa 2012, jolloin äitiyspakkaus seuraavan kerran vaihtuu. Pakkauksen ottaa yli 90 % ensisynnyttäjistä. Se jaetaan vuosittain noin 50 000 perheelle.

Lisätietoja äitiyspakkauksesta ja kilpailutöistä

www.kela.fi/aitiyspakkaus -> Äitiyspakkauskilpailu