Aikamoinen uutispäivä

Lehtemme historian toinen numero on vasta ilmestynyt – ja meitä siteerataan jo Hesarin yliökirjoituksessa!

Toimittaja Elina Grundström nostaa kolumnissaan (HS 6.3.) esiin opiskelijoiden Aalto on Waves -projektin, joka esitellään Magazinen Vau-palstalla. Sävy on pikkuisen piikikäs, mutta ainakaan aihe ei ole jättänyt kylmäksi. Toisaalta toimittaja antaa täyden tunnustuksen aaltolaisten taidoista kerätä rahoitusta ja tiedottaa hankkeistaan, ja kaipaa samaa kykyä myös muilta kulttuurialan toimijoilta.

Hesarin samalta sivulta bongaamme toisenkin kiinnostavan jutun: Timo Järvensivu on kirjoittanut vastaväitteen päätoimittaja Mikael Pentikäisen kolumniin. Kauppatieteiden tohtori, tutkimuspäällikkö Järvensivu sattuu olemaan esillä myös uudessa Magazinessa, jossa hän valottaa veljensä, kauppatieteiden tohtori Paavo Järvensivun kanssa samaa teemaa kuin Hesarissa. “Degrowth-Järvensivujen” mielestä hyvinvointia voi syntyä myös ilman talouskasvua.

Eikä siinä vielä kaikki! Hesarin tiedesivulla on iso juttu kvanttilaskennasta, ja asiantuntijana on haastateltu dosentti Mikko Möttöstä Perustieteiden korkeakoulusta. Möttönen on samasta aiheesta esillä seuraavassa, toukokuussa ilmestyvässä Magazinessa – mutta nyt Hesari oli ehtinyt meitä ennen.