Adobe Connect: ensiaskelia

Kokeilin lyhyesti Adobe Connect ohjelmaa. Ohjelma on reaaliaikainen verkkokokousjärjestelmä, jonka pitäisi mm. toimia mutkattomasti selaimen kautta, mahdollistaa etäluennoinnin ja mahdollistaa luentojen talllentamisen. Aaltolaisilla on oma verkkokokoushuone “adobeconnect.aalto.fi/aaltotunnus”. Kun jonkun pitäisi toimia mutkattomasti selaimen kautta, se ei välttämättä sitä tee ja tässäkin tapauksessa ainakaan oma Ubuntu 10.04 työkoneeni chromium selaimella ei muodostanut yhteyttä vaan jäi jumittamaan “connecting” tilaan. Omassa kannettavassa on uudempi Ubuntu 12.04 ja siinä yhteys muodostui jotenkuten, mutta Add-inin asentaminen ei onnistunut jonkin mystisen “bad quality” virheilmoituksen takia. Jos haluaa lähettää kuvaa itsestään, kone vaatisi myös web-kameran mitä omassa työkoneessani ei ole. Lisäksi AdobeConnectin testisivu suositteli jonkin Add-inin asentamista, joka edellyttäisi yhteydenottoa laitoksemme IT-tukeen, koska vain heillä on oikeus asentaa ohjelmia talon omiin laitteisiin. Löysin AdobeConnectin myös IPadiin ja siinä yhteydenmuodostus näytti onnistuvan.

Tämä ei siis ole työkalu, jonka voi ottaa käyttöön Ubuntu koneissa kädenkäänteessä. Toivottavasti Yliopiston IT-ihmiset luovat jossain vaiheessa sellaisen Linux paketin missä Adobe Connect toimii samantien.

Päivitys 2.1.2013: Sain yhteyden toimimaan windows 7:ssä ja windows xp:ssä Chrome  selaimella. Ipadissa ohjelma toimi myös. Pidin palaverin itseni kanssa ja kuva siirtyi hyvin Ipadistä kannettavaan. Samoin onnistuin jakamaan kuvan ja käyttämään chat-kavanaa. Yritin myös nauhoittaa, mutta epäselväksi jäi onnistuiko yritys ja jos onnistui mihin tiedosto päätyi.