Aalto-yliopisto mukana noin 60 ohjelmaehdotuksessa

World Design Capital Helsinki 2012 (WDC) ohjelmaehdotushaun ensimmäinen vaihe päättyi perjantaina 11. helmikuuta. Maailman designpääkaupunki Helsinki sai yhteensä yli tuhat ohjelmaehdotusta. Tehtyjen ehdotusten määrä ylitti odotukset.

Aalto-yliopistosta hakemuksia lähti yli 40. Lisäksi Aalto-yliopisto on partnerina noin 20 hankehakemuksessa. Joissakin hakemuksissa hakijana on yksittäinen opiskelija, toiset hakemukset ovat laajoja Aalto-tasoisia hankkeita, joissa on mukana laitoksia.

– Tämä on mahtavaa! On hienoa, että niin moni on käyttänyt aikaa designin mahdollisuuksien pohtimiseen ja haluaa tehdä jotain kanssamme. Hakemusten määrä kertoo siitä, kuinka laajaa kiinnostusta designpääkaupunkivuosi on herättänyt, WDC Helsinki 2012 -hankkeen johtaja Pekka Timonen sanoo. Kevään aikana ehdotuksia käsitellään ja arvioidaan. Haun tulos ratkeaa huhtikuussa.

Aalto-yliopiston hankkeiden suuntaviivoja:

• Aallon kestävä arki – kulttuurisesti ja sosiaalisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestävä arjen design

• Aalto WDC impact – julkisen ja yksityisen sektorin kanssa tehtävät hankkeet, joissa luodaan paremman elämän edellytyksiä designtyökaluilla

• Aallon WDC tapahtumat – design osaamisen laaja-alaisuuden esittely näyttelyiden ja tapahtumien muodossa

Tutkimus ja oppiminen ovat luonnollisesti mukana kaikessa Aallon WDC toiminnassa.