Aalto IT mobilisoi mobiilistrategiaa

Bloginkirjoitusnakki napsahti kohdalleni, ja pitäisi kertoa jotakin ajankohtaista ja kiinnostavaa:) Omalla työalueellani tällä hetkellä ehkä suurimman painoarvon saa Aallon mobiilistrategian työstäminen. Ja mitäkö se tarkoittaa? Lyhyt taustoitus ehkä auttaa: Eri puolilla Aallon palveluyksiköitä alkoi selvä liikehdintä siihen suuntaan, että opiskelijoille tärkeät palvelut pitäisi olla myös mobiilisti saatavilla. Samaan aikaan erilaisissa yliopistomaailman konferensseissa ja seminaareissa viesti oli aika selkeä: suuri osa itseään kunnioittavista yliopistoista on aloittanut palvelujensa muokkaamisen liikkuviin päätelaitteisiin sopiviksi vuoden 2010-2011 aikana.

Aloimme IT:ssä alustavasti kartoittaa mm. sitä, miten kattavasti opiskelijoilla on käytössään älypuhelimia ja halua ja valmiutta käyttää mobiilipalveluja. No, haluja on todella paljon, ja älypuhelimiakin kattavasti. Tableteista ei edes kysytty, mutta selvä trendi on, että erilaisten kannettavien päätelaitteiden kirjo sen kun kasvaa, ja opiskelijat luonnollisesti haluavat myös käyttää niitä.

Niin, se strategia: huomasimme siis, että Aalto tulee ”mobiilistumaan”, halusimme sitä tai emme. Parasta on vaan ottaa lusikka kauniiseen käteen, ja alkaa valmistella sopivia arkkitehtuurisia rakennuspalikoita. (Olipas huonosti yhteensopivat kielikuvat, lusikalla rakennuspalikoita.) Eli, haluamme välttää tilanteen, missä eri puolilla yliopistoa aletaan tehdä mobiilipalveluja toisistaan tietämättä, ja lopputulos ei sitten ehkä sovikaan hienosti yhteen. Kun meillä on yhteisesti sovitut raamit ja arkkitehtuuri, niin turhalta työltä toivottavasti vältytään.

Yhteistä tahtotilaa on luomassa iso joukko eri palveluiden omistajia ja asiantuntijoita Aalto-yliopistosta, mm. tietotekniikan laitokselta, Nopan omistajia, Vipu-tiimiläisiä, Aalto-viestintää, opiskelijoita, kirjastoa….you name it, we got it. Osalliseksi keskustelusta pääsee myös Aalto-wikissä ja (epävirallisessa) Yammerissa. Keskustelu, materiaalit ja tulokset ovat avoimesti kaikkien saatavilla ja kommentoitavissa, ja ajatuksia otetaan vastaan myös Aalto-wikin ja Yammerin kautta. Linkit:

wiki.aalto.fi/display/Mobility/Mobility-projekti

www.yammer.com/aalto.fi/groups/aaltomobilestrategy