Work shadowing -päivä, tiivis sukellus oman alan töihin

Tällä kertaa Opiskelijaraati pilotoi work shadowing -päivää, yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Lotta Nurminen, Kia Rinne ja minä suuntasimme  Ässäkeskukseen Vallilaan, jossa pääjohtaja Taavi Heikkilän puheenvuoro ja aamukahvit pohjustivat päivän. Näihin teemoihin ja lukuihin palasinkin päivän mittaan kehityspäällikkö Mika Hovin kanssa. Lotta tutustui SOK:n henkilöstöpäällikön Mari Junnilan työhön ja Kia seurasi läheltä, mitä S-Pankin henkilöstöjohtajan Merja Reinilän työpäiviin kuuluu.

S-ryhmän partnertoiminta ja toiminnan kehittäminen

Intensiiviseen päivääni Mikan mukana mahtui paljon tapaamisia ja keskusteluja, aiheina mm. yhteistyökumppanuudet, strategia, kilpailukyky, logistiikka, automaatio, hankinta, sponsorointi ja vastuullisuus. S-Galleria ja museo taustoittivat toiminnalle ja kumppanuuksille keskeisiä arvoja, laajuutta ja pitkäjänteistä logiikkaa. Toisaalta kävimme Mikan kanssa läpi uuden toiminnan käynnistämistä ketterästi parissa viikossa ja lean-tyyppisiä nopeita kokeiluja.

Päivän teemassa eli partnertoiminnassa oli paljon yhtymäkohtia graduuni ja kumppanuusverkostojen kasvavaan merkitykseen. Tässäkin keskiöön nousivat eri syvyiset partneruudet, pitkäkestoisuuden edut, onnistuneen yhteistyön edellytyksenä win-win-win, yhteensopivat toimintalogiikat, arvot ja liiketoimintamallit.

Work shadowing -porukan yhteisellä lounaalla vaihdettiin aamupäivän kuulumiset ja näkemyksiä tietosuoja-asioista. Eri porukalla kahvihuoneen kulmalla taas keskustelin sisäisestä viestinnästä ja monitilaratkaisuista. Päivään osui myös kokous, johon osallistuminen oli rajattua. Mikan ollessa palaverissa kävin läpi kansainvälistä yhteistyötä ja sidosryhmiä edunvalvontajohtaja Juhani Ilmolan kanssa. Päivä toimikin tehokkaana perehdytyksenä eri aiheisiin, peilasin S-ryhmän toimintaa opintoihini ja aiempaan kokemukseeni ja sain päivästä lähtökohtia kehittymiselle asiantuntijana.

Work shadowing -päivä kannatti kokea, tällaisia näköaloja harvoin saa yhdessä päivässä.

Entä mitä mieltä Lotta ja Kia olivat päivän jälkeen?

Rekrytoinnit ja henkilöstöjohtaminen SOK:ssa

kollaasiLotta seurasi päivän aikana SOK:n henkilöstöpäällikkö Mari Junnilaa sekä kahta Marin vetämän SOK HR-tiimin jäsentä. Aamukahvin jälkeen hän siirtyi Ira Kuivalaisen kanssa HR-osaston tiloihin, jossa tapasi muutamia muita HR-tiimiläisiä ja pääsi tutustumaan tarkemmin toimiston työtiloihin. Päivän aluksi käytiin läpi Lotan taustaa sekä odotuksia päivää kohtaan. Muuten aika kului pitkälti erilaisiin palavereihin osallistumalla.

HR-tiimin ja IT-palveluiden GDPR-aiheisessa kokouksessa sai paremman kuvan siitä, miten uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa talon sisäisiin ja erityisesti HR:n toimintaan isossa konsernissa. Toisessa palaverissa käsiteltiin S-ryhmän työnantajakuvaa, sähköistä työnhakulomaketta ja kehityskohtia rekrytointiin liittyen. Lotta pääsi myös keskustelemaan tarkemmin S-ryhmän rekrytointiprosesseista ja –käytännöistä HR-tiimissä rekrytoinneista vastaavan Annamari Hennon kanssa. Päivän lopuksi hän perehtyi Marin kanssa yksityiskohtaisemmin henkilöstöpäällikön moninaiseen työnkuvaan.

Lotta summasi yhteen päivän tunnelmat:

– Olen itse kiinnostunut HR-alasta sekä erityisesti rekrytoinnista, joten päivä kokonaisuudessaan oli itselleni oikein antoisa kokemus ja vastasi hyvin odotuksiani. Tuntui ainakin, että sain todenmukaisen katsauksen HR-alalla työskentelevän ihmisen arkeen. Sain myös olla aktiivisesti mukana palavereissa jakamassa omia näkemyksiäni, mikä teki päivästä vielä mielekkäämmän kokemuksen. Lisäksi kaikki seuraamani työntekijät antoivat omaa urasuunnitteluani varten loistavia neuvoja, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Henkilöstöjohtaminen S-pankissa

Kia puolestaan pääsi seuraamaan S-Pankin henkilöstöjohtaja Merja Reinilän työpäivää. Jo heti päivän alussa kävi selväksi, että henkilöstöjohtajan työ voi aika ajoin olla kiireistä: päivänavaustilaisuudesta lähdettiin suoraan päivän ensimmäiseen kokoukseen. Hissimatkalla Merja ehti kertoa lyhyesti kokouksen taustatietoja sekä sen, mitä päivän aikana tulisi tapahtumaan.

Kokouksen ja lounastauon jälkeen Kia ja Merja ehtivät hieman jutella ennen päivän toiseen ja viimeiseen kokoukseen siirtymistä, vaikka Merjan istuttua työpöytänsä ääreen tuli moni työntekijä vetämään häntä hihasta. Viimeinen kokous loppui etuajassa, minkä ansiosta Kia ehti vielä puolen tunnin ajan kysellä Merjalta hänen työstään ja urastaan.

Kia kertoi, että kokemus oli kaikin puolin positiivinen ja tuntui todellakin, että oli tervetullut seuraamaan työpäivää S-Pankissa:

-Vaikka päivä pääasiassa kuluikin kokouksissa istuen, koin henkilöstöjohtamisesta kiinnostuneena saavani siitä erittäin paljon irti. Kokouksia oli mielenkiintoista seurata, koska niissä käsiteltiin opintojen kautta tuttuja asioita tosielämän kontekstissa. Mahtavaa oli huomata se, että pystyin seuraamaan keskustelua helposti, ja vähän myös jopa osallistumaan siihen. Olen siis oppinut opinnoissani jotakin! On aina myös mielenkiintoista päästä kuulemaan henkilökohtainen uratarina ihmiseltä, joka tekee työtä, jota haluaisin itsekin tulevaisuudessa tehdä. Merjan kanssa jutellessa vahvistui mielikuva siitä, ettei omaa uraansa voi liikaa etukäteen suunnitella: Joskus sitä vain ajautuu tekemään jotain, ja välillä on myös oppimisen kannalta hyvä heittäytyä itselle ennestään tuntemattomaan.

Opiskelijaraadista:
Kauppiksen ulkoisten suhteiden (alumnitoiminta, ura- ja rekrytointipalvelut ja yrityssuhteet) toimintaa on jo vuodesta 2009 lähtien sparrannut opiskelijaraati. Sen tarkoituksena on tuoda opiskelijan näkökulman toimintamme kehittämiseen. Eija, Kia ja Lotta ovat kaikki lukuvuoden 2017-18 opiskelijaraadin jäseniä.

Work shadowing -pilotista:
Toimintatapana work shadowing voisi soveltua monenlaisiin tarpeisiin. Mutta koska tätä ei oltu aikaisemmin kokeiltu, päätimme testata sitä kahden erilaisen yrityksen kanssa keväällä 2018 ja näiden kokemusten perusteella kehittää sitä edelleen sopimaan myös isompien opiskelijamäärien käyttöön.

Teksti: Eija Nyyssönen
Kuvat: Eija Nyyssönen ja Annemari Rautio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *