Finaalissa

Grand Finale

SCI-projektikurssi lähestyy päätöstään, ja samalla myös projektimme. Viime viikon perjantaina 12.5. pidettiin kurssin Grand Finale, jossa yhdessä kurssin muiden projektiryhmien kanssa kävimme pitchaamassa oman ratkaisumme Aalto-yliopiston päärakennuksen aulassa, sekä esittelimme rakentamaamme prototyyppiä sekä tekemäämme taustatyötä omalla ständillämme. Erityisesti Jannen ja Joonatanin rakentama prototyyppi houkutteli pöytämme luokse paljon uteliaita kokeilijoita. Oli todella mahtavaa että pääsimme esittelemään varmatoimista prototyyppiä ständillämme, sillä muutoin meillä olisi ollut ehkä vähän laihasti näytettävää. Prototyyppi oli kaksi päivää ennen illalla niin sanotusti hajonnut käsiin, kun siitä kuvattiin lyhyttä käyttödemonstraatiota pitchiä varten. Janne sai kuitenkin nopealla aikataululla korjattua sen entistä ehommaksi, ja käyttövideo päästiin kuvaamaan jo seuraavana aamuna.

DSC_0459[1]

Ratkaisustamme oltiin yleisesti ottaen kiinnostuneita, ja suurin osa vierailijoista joiden kanssa itse keskustelin oli sitä mieltä että ideassa on todellista potentiaalia. Useampikin kysyi suunnitelmistamme konseptin jatkokehityksen osalta. Toki myös epäilijöitä löytyi.

Epäilijöiden havaitsemat onglemat olivat samoja kuin itse pohtimamme. Esimerkiksi pitchissämme puhuimme tietoisesti vain avaimesta yksikössä, sillä useamman avaimen sulauttaminen yhteen on hieman avoimeksi jäänyt ongelma. Sulauttaminen voitaisiin tehdä kasvattamalla ”haittaruudukon” kokoa suuremmaksi, lisäämättä kuitenkaan käytettävien haittojen lukumäärää. Kun suhde mahdollisten haittojen paikkojen ja käytettävien haittojen välillä saadaan tarpeeksi suureksi, voitaisiin yhteen avaimeen helposti asetella useita lukkoja avaava kombinaatio. Toisaalta lukon ja avaimen kokoa pienentämällä voitaisiin esimerkiksi puhelimen selkään sisällyttää useampia avaimia.

Toinen esille tullut ongelma onkin tullut mainituksi jo blogissamme: ”eivätkö sähköiset avaimet ole parempi ratkaisu?” Kyllä, ja ei. Sillä tavoin kyllä, että avaimien hallinnasta tulee huomattavasti helpompaa, mutta sillä tavoin taas ei, että aina tarvitaan sähkövirtaa jostain. Vaikka nykyteknologian avulla pystytään tekemään hyvin luotettavia elektronisia ratkaisuja, eivät ne kuitenkaan ole sataprosenttisen varmoja. Eivät toisaalta ratkaisumme kaltaiset mekaanisetkaan ratkaisut ole, mutta ne ovat kuitenkin jonkin verran vielä luotettavampia.

Vastaa