Tervetuloa

Tämä sivu on eräänlainen julkinen projektipäiväkirja tai dokumentaatio erään Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun SCI-projektikurssin ryhmän projektista.

Mitä sinulle tulee mieleen sanoista ”magneetti” ja ”magnetismi”? Ehkäpä mieleesi pulpahtavat jääkaapin ovea koristavat matkamuistot, kompassi tai vaikkapa luotijuna? Magnetismi on mielenkiintoinen ja monimuotoinen ilmiö jolle on keksitty lukemattomia sovelluksia edellä mainittujen lisäksi. Magnetismissa ja magneeteissa on kuitenkin  vielä hyödyntämätöntä potentiaalia ja niiden pohjalta on vielä lukuisia uusia keksintöjä keksittävänä.

Projektiaiheenamme on ”Solving big problems with small magnets”. Käytännössä projektimme ideana on paikallistaa jokin yleinen ongelma, joka voitaisiin ratkaista magneettien tai magnetismin avulla. Päädyimme lopulta kehittämään uudenlaista lukkomekanismia, jossa avaimena toimii esimerkiksi puhelimen kuoreen piilotettava pieni magneeteista koottu lätkä, jotka lukkoa vasten asetettaessa avaavat lukon. Konseptimme mahdollistaa erillisistä avaimista luopumisen ja useiden päivittäin kannettavien esineiden sulautumisen yhdeksi; lompakko kun on jo vahvasti alkanut sulautua osaksi puhelinta digitaalisten mobiilimaksujärjestelmien ja korttien säilömiseen suunniteltujen kuorten kautta. Yksi konseptimme pääpointeista on sen täydellinen riippumattomuus sähköstä ja elektroniikasta — vaikka puhelimesta loppuisi virta tai sähkökatkos estäisi sähköisiä lukkoja toimimasta lukkomme toimii kuten perinteisetkin.

Ryhmämme koostumus on seuraavanlainen:

Atte, Johtaja:

Viisas johtajamme, aina selvillä kaikesta ja kaikista. Parantaa muiden työskentelyä taktisilla deadline:lla.

Pääjuttuna matematiikka ja systis, ohella tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta.

Janne, Pohtija:

Syvä pohtijamme, miettii kaikki asiat kunnolla läpi. Vähäsanainen, mutta jokainen sana on kuuntelemisen arvoinen.

Opiskelee pääaineena teknillistä fysiikkaa, sivuaineena matematiikkaa, ja niiden lisäksi enimmäkseen tietotekniikkaa.

Joonatan, Luovuus:

Luova sielumme, ryöppyää ideoita ja laajaa tietämystä. Ideoita jatkuvalla syötöllä, jotkut niistä ovat kultaa.

Pääaineena tietotekniikka ja sivuaineena diskreetti matematiikka.

Patrik, Visio:

Aikaansaava visiönäärimme, kysyy oikeat kysymykset ja kyseenalaistaa oletukset. Toimintaa joka vie pitkälle.

Pääaineena teknillinen fysiikka ja sivuaineena matematiikka.

Seuraa projektimme etenemistä ”Blogi” -sivulla!