Luento 11.2

Luentomuistiinpanoja:

Hollantilainen maalaustaide on mielenkiintoinen historialtaan. Maalauksissa on lähes aina yli puolet taivasta. Horisontti nousee täten tärkeäksi tekijäksi. Maalaukset on aina dyynin päältä kuvattu, jotta maisema ylipäätään näkyy. Maalauksissa on usein kuvattu myös vesiteknologiaa. Rikastuminen ja kulttuurin kohentuminen 1500-1700 luvulla siirtomaiden myötä vaikutti maalauksien runsauteen, sillä raha oli sidottu taiteeseen.

Maalaustaiteen lisäksi Hollantilainen kartanteko on ollut aikanaan Euroopan huippua. Ehkä tasaisuuden johdosta ja maamerkkien ja elementtien puutoksen johdosta kartan merkitys on noussut tärkeäksi.

Posted by Rolf

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *