Maastamuuttajat osa1 Vilhelm Moberg

Kirja oli kertomus ruotsalaisista, jotka toivoivat parempaa elämää meren toisella puolella. Se sijoittuu Ljuderin pitäjään ja Itse kirja oli hyvin helppolukuista ja siinä oli mielestäni paljon symboliikkaa ja mielenkiintoisia käänteitä. Elämä Ruotsin maalla kuvattiin hyvin karuna ja Jumalan silmän alla elettävänä. Huolen myös nuhteettomasta elämästä piti muut kyläläiset. Kirjan hahmot alkavat yksi toisensa jälkeen haaveilemaan mukavammasta elämästä meren toisella puolella Amerikassa. Amerikkaa kuvaillaan hyvinkin auvoiseksi, mahdollisuuksien maaksi, jossa sai elää yltäkylläyksissä.

“Uusi maailma oli nuori ja tuore ja täynnä jos jonkinmoisia rikkauksia ja ihanuuksia. Ja sen asukkaat olivat nuoria, terveitä ja reippaita ihmisiä, joilla oli koko elämä edessään.”

“Amerikassa karja kulki laitumela, missä ruoho ulottui elikoiden mahaan asti.”

Nämä mielikuvat Amerikasta kuitenkin perustuivat vain tarinoihin ja mielestäni olisi ollut mielenkiintoista lukea muutkin osat ja nähdä miten tarina jatkuisi ja olisiko elämä yhtä helppoa Amerikan päässä kuin mitä kuvailtiin.

Huomasin myös että kirjasta on tehty elokuva, mutta en onnistunut löytämään netistä kyseistä elokuvaa, jotta sen olisin voinut katsoa.

Posted by Heini Vuorelma

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *