Kulttuurimaisemat Ruotsissa

Esitelmä tehtiin yhteistyössä Emilia Lemmetin kanssa. Päättelimme että otsikko voisi olla Kulttuurimaisemat Ruotsissa.

Omassa osuudessani tutkin sivustoa:

Dendrologi & Parkvård. Se on yhdistys joka suojelee kauniita ja tärkeitä puistoja kaupungeissa että niiden ulkopuolella. Kiinnostuksen kohteita ovat puistojen ja puutarhojen rakentaminen ja hoitaminen ympäri Ruotsia. Toiminta alkanut 1920-luvulla.

Kulttuurimaisemanhoitajien verkosto. Sen tarkoitus on helpottaa kulttuurimaisemaympäristöjen perinteisen mukaista hoitamista, siementen vaihtoa, yhteydenpitoa eri viranomaisiin. Tätä verkostoa tukee käsityöyhdistys ja Ruotsin kulttuuriperintövirasto

Lustgården. Se on yhdistyksen vuosikirja. Se sisältää runsaasti kuvia ja kirjoituksia(matkakertomuksia, arvosteluja kohteista),dendrologiaa ja puutarhahistoriaa, maisema-arkkitehtien ja kasvitieteilijöiden kirjoituksia. Sitä on julkaistu 1920-luvulta lähtien  ja internetistä ne löytyvät pdf-tiedostoina

Kulttuurijälkiä Pohjois-Ruotsin sisäosissa. Pohjois-Ruotsin sisäosan havupuumetsästä löytyy viitteitä talonpoikien/torpparien muinaisesta asutuksesta. Alueella on saamelaista kulttuuria ja siellä on ollut paimentolaismetsästäjiä tuhansien vuosien ajan.

Paljon löytyi siis historiaan liittyviä kulttuurimaisemien sivustoja ja myös tästä vanhempien kulttuurien tietouden edistämisestä kertovia julkaisuja.

Posted by Heini Vuorelma

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *