Suhteeni Ruotsiin

Ruotsi on osin minulle suhteellisen tuttu paikka. Olen viettänyt siellä aikaa hyvin erilaisissa paikoissa, kylissä ja kaupungeissa. Eniten tuttu on pohjoisessa sijaitseva Uumaja, missä vierailin aika ajoin muutamia vuosia sitten. Tietysti vierailuiden aikaan oli usein syksy tai talvi, jonka takia miljöö ja ympäristö esiintyi varsin lumisina ja talvisina. Uumajan lisäksi olen viettänyt aikaani Linköpingissä ja sen lähellä olevissa pienissä kylissä/kaupungeissa esimerkiksi Mjölbyssä, joka sijaitsee Itä-Götanmaan läänissä. Lisäksi olen viettänyt aikaa myös Göteborgissa. Näitä kaikkia paikkoja mielestäni yhdistää jokin hyvin vahva yhteisöllisyyden tunne ja kaupunkien puistot ja puutarhat on pidetty hyvässä kunnossa. Pienimpien kylienkin yhteiset tilat oli hyvin hoidettuja ja viihtyisiä.
Siksi mielestäni kurssin aihe eli Ruotsi on mielestäni mielenkiintoinen, juuri omien kokemusten takia.

Ammatillista kokemusta minulta ei oikeastaan löydy jossa toimittaisiin Suomen oloista poikkeavissa ympäristöissä. Mielestäni Ruotsi on kuitenkin hyvä lähtökohta aloittaa pohtiminen miten toimia muunlaisissa ympäristöissä. Ruotsissa on paljon samaa kuin Suomessa johtuen samoista leveyspiireistä ja ilmastoita, mutta myös paljon eroavaisuuksia pidemmän ja rikkaamman kulttuurihistorian takia. Lisäksi Ruotsi ulottuu myös suhteellisen paljon etelämmäksi kuin Suomi, mikä tuo ilmastolliset eroavaisuudet. Tämän huomasin Göteborgin vierailuideni aikana, jossa kevät oli aina paljon edenpänä kuin Suomessa.

Vaikka Ruotsissa olen jonkin verran vieraillut on se silti jäänyt etäiseksi maantieteellisesti ja ilmastollisesti. Siksi uskon että tällä kurssilla voin oppia lisää Ruotsista, sen ympäristöstä, kulttuurista ja maisema-arkkitehtuurista.

Posted by Heini Vuorelma

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *