Matkapäiväkirja, päivä 3

Kolmantena päivänä matkasimme junalla Amsterdamista Gentiin ja päivän aikana tutustuimme useaan mielenkiintoiseen kohteeseen. Ensimmäinen kohteemme oli Belgian puolella Bruggen vanha kaupunki, joka on Unescon maailmanperintökohde. Tästä keskiaikaisesta vanhasta kaupungista mieleeni jäivät ihastuttavat rakennukset, kanavarannat sekä luostarityyppisen kompleksin sisäpiha valtavine puineen. Modernin museorakennuksen arkkitehtuuri ilahdutti! Mielestäni rakennuksen arkkitehtuuri on erittäin onnistunutta ja se sopii hyvin yhteen vanhan kanssa. Mielestäni Belgialainen moderni arkkitehtuuri on mielenkiintoista ja upeaa.

Brugge.
Brugge.
Brugge.

Oostenden kaupungissa pysähdyimme vain pikaisesti. Siellä tutustuimme Rock Strangers -nimiseen aukiotilaan. Se on osa Belgian rannikoille sijoittuvaa nykytaiteen veistossarjaa. Kyseinen teos on Arne Quinzen ensimmäinen metalliveistos. Mielestäni teos on näyttävä ja vaikuttava ja sen taustalta avautuu meri. Teoksen tarkoitus on herättää katsojassa kysymyksiä ympäristöstä ja sen muokkaamisesta. Se antaa mielenkiintoa rakennettuun ympäristöön.

Oostende, Rock Strangers.

Oostenden jälkeen matkamme jatkui De Haan kaupunkiin, kohteena Wenduine Spioenkop. Rakennus on romanttinen maja, joka sijaitsee upealla paikalla korkean dyynin päällä. Paikalta avautui uskomattoman upeat maisemat meren rannalle ja sisämaahan. Ekskursio-oppaan mukaan dyyni on ollut merkittävä strateginen tarkkailupaikka jo 1700-luvulta lähtien.

 

Wenduine Spioenkop.
Wenduine Spioenkop.
Wenduine Spioenkop.

Illalla saavuimme takaisin Gentiin ja tutustuimme kaupunkiin. Mieleenpainuvana mieleen jäivät modernit arkkitehtoniset rakennukset ”viljasiilo” ja ”kasvihuone”. Myös graffitikäytävä sekä kaupungin iltavalaistus oli nähtävä.

Gent.
Gent.
Gent.
Gent.
Gent.
Gent.