Kirjallisuus, työn teema ja kohde

Listaan kirjallisuutta, johon olen perehtynyt tai perehtymässä:

Ympäristön lapsipuolet, Horelli, Liisa
Leikin pikkujättiläinen, Piironen, Liisa
Leikkikentiltä : lastenperinteen tutkimuksia 2000-luvulta, Saariskoski Helena
Leikki ja todellisuus : puheenvuoroja suomalaisesta leikintutkimuksesta, Soini, Hannu
Lapsen leikit ja asuinympäristö, Asuntohallitus
Toiveet ja todellisuus : kasvatus osallisuutta ja oppimista rakentamassa, Toom, Auli

Keskeinen lasta ja lapsen leikin olemusta kuvaava ilmaisu niin vanhemmissa kuin uudemissakin tutkimuksissa oli: aktiivinen ympäristönsä havainnoija ja muokkaaja. Tämä tarve vaikuttaa ympäristöönsä ja ja toteuttaa luovuuttaan muokkaamalla ympäristöä on vahva suosikki kurssityön Teemaksi.

Kohteen olen jo valinnut. Kyseessä on Munkkiniemeen sijoittuva 60-luvulla rakentunut Solnan puistikko, joka on kalusteita lukuun ottamatta säilynyt alkuperäisessä ulkoasussaan. Tämä uslkoasu on melko karu. Oleskulu ja leikki on rajautunut fyysisten rakenteiden vuoksi hyvin pienelle alueelle eikä se ole millään lailla houkutteleva lapsille, aikuisille saati nuorille. Kiinnostavana rinnakkaisteemana haluaisi edistää kyseisen puiston sallivuutta läpi ihmis- ja ikäryhmien.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *